• 1400/06/29 - 13:41
  • تعداد بازدید: 5483
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت روز شعر و ادب فارسی

سومین رویداد ادبی استانی «شهریار شهریور» در فضای مجازی برگزار شد

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان، به همت انجمن شاعران نوجوان صبا، سومین رویداد ادبی استانی «شهریار شهریور» را به مناسب روز شعر و ادب فارسی و نکوداشت سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با حضور فاطمه رشیدی، مربی آفرینش‌های ادبی کانون استان خوزستان در فضای مجازی برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، فاطمه رشیدی در بخش ابتدایی این نشست به شرح زندگی و شعر شهریار و سیر شکل‌گیری زندگی شاعرانه‌ی ایشان پرداخت و در ادامه گفت: منظومه‌ی جاودانه‌ی «حیدربابا یه سلام» که به هشتاد زبان دنیا ترجمه ‌شده است یک یادواره محسوب می‌شود چرا که سبقه‌ی فرهنگی و تاریخی، تجربه‌های زیستی و شرح اماکن و رسم و رسومات، در متن آن پدیدار است و می‌توان گفت تنها یک شعر نیست بلکه پشتوانه‌ای از یک زندگی و فضایی است که شاعر در آن رشد و نمو کرده است.

او با اشاره به علت نام‌گذاری روز و شعر و ادب فارسی به عنوان نکوداشت استاد شهریار، اظهار داشت: از علل این نام‌گذاری و انتخاب این شاعر معاصر می‌توان به تأثیر گرفتن شهریار از شاعرانی چون حافظ و محدود نشدن اشعار ایشان به ابعاد عاشقانه و غنائی یا تعلیمی و تربیتی، اشاره کرد.

وی تشریح کرد: شهریار شاعری است که انواع مفاهیم را در اشعار خویش مدنظر قرار داده و از سرودن در همه‌ی قالب‌های شعر فارسی، در دو زبان ترکی و فارسی غافل نشده است. شهریار را در دوره‌ی بعد از انقلاب، که فضای ادبیات تحت تأثیر جریان‌های فکری، اجتماعی و سیاسی قرار داشت، شاعری دانست که با مرور ادبیات گذشته پای خود را در مسیری مؤثر و متفاوت سفت کرد و بیان کرد:  شهریار در وزن، جمال‌شناسی و ریخت‌شناسی با رویکردی متأثر از ادبیات گذشته به سرودن محتواهایی پرداخت که از احوال معاصر سخن می‌گفت و بدین ترتیب آثار ماندگاری خلق کرد.

مربی واحد آفرینش‌های ادبی کانون خوزستان در بخش دوم این رویداد ادبی به ارائه‌ی اصول زیباخوانی شعر پرداخت و عنوان کرد: حفظ آرامش، مکث‌های هوشمندانه، استفاده از زیان بدن، نگاه به مخاطب و جلب توجه او از موارد مؤثر در زیبا خوانی و انتقال مفهوم مدنظر شاعر است.

رشیدی به نوجوانان شرکت‌کننده در این نشست توصیه کرد که با تمرین و تکرار بکوشند که هنگام خوانش شعر صدای آرامش بخشی داشته باشند و تشریح کرد: به فراخور شعری که می‌خوانیم خوانش‌های ما متفاوت است، اما در یک قانون کلی باید شروع تأثیرگذاری داشته باشیم و وزن و ریخت اثر کلی را دریابیم، مثلاً در خوانش شعر حماسی نمی‌توان لحنی تغزلی داشت یا آثاری با محتوای شاد را غمگین خواند.

بر اساس این گزارش، سومین رویداد ادبی استانی «شهریار شهریور» به‌عنوان یکی از ویژه‌ برنامه‌های روز شعر و ادب فارسی و نکوداشت استاد شهریار، با استقبال پرشور اعضا و مربیان مواجه شد و قریب به ۲۰ نفر از اعضای کودک و نوجوان مراکز کانون خوزستان در آن مشارکت کردند؛ و روز برگزاری، آثار خویش در بخش زیباخوانی غزلیات شهریار را در قالب کلیپ‌های دو دقیقه‌ای به اشتراک گذاشتند.

گفتنی است: این رویداد ادبی با حضور، فاطمه رشیدی مربی ادبی مراکز اهواز، کارشناسان و مربیان مراکز آفرینش‌های ادبی، فرهنگی و هنری و جمع کثیری از اعضای ادبی مراکز کانون پرورش فکری خوزستان، در صفحه‌ی مجازی همایش‌های استانی آفرینش‌های ادبی، برگزار شد.

این ویژه‌نامه با سرپرستی ثریا عبدی، مربی ادبی و نقد و بررسی کلیپ‌های اعضا به کار خود پایان داد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت